Car Configurator

All-Season banden

All-season banden bieden in principe het beste van twee werelden. Het mooie van deze banden is dat ze zowel eigenschappen van de zomerbanden als van de winterbanden bevatten, om op die manier tot een uitstekende band te komen. De all-season banden zijn daarbij zeker voor Nederlandse automobilisten vaak een uitstekende oplossing. Dit komt door het feit dat de zomers in Nederland niet snel echt heet worden, terwijl de winters aan de andere kant juist relatief zacht zijn. De all-season banden bieden een soort tussenweg tussen de zomerbanden en winterbanden en doen het dus goed wanneer het nooit echt winter of echt zomer wordt: zoals dat in Nederland het geval is. Bovendien is het budget technisch natuurlijk interessant om het hele jaar op 1 set banden te rijden.

Voordelen van all-season banden

All-season banden bevatten aan de ene kant de veilige eigenschappen van winterbanden, die ze goed geschikt maken om te rijden met regen of in koude temperaturen. Het rubbermengsel dat er is gebruikt is minder stug dan bij de zomerbanden, waardoor de band in staat is om ook voldoende grip te bieden wanneer de temperatuur een stuk lager wordt. De grip van de all-season banden is tijdens regenbuien en op vuile wegen een stuk groter dan die van winterbanden. Aan de andere kant kan de band het natuurlijk niet winnen van de echte winterbanden, aangezien die een rubbermengsel kennen dat nog beter geschikt is om veiligheid te bieden tijdens de koude en natte maanden. Aan de andere kant zijn de all-season banden tijdens de zomermaanden in staat om voldoende stug te blijven, zodat er een goede wegligging gegarandeerd kan worden. Zo kan er zowel in de winter als in de zomer op een prettige manier gereden worden, zonder de banden te vervangen.

Gebruik all-season banden het hele jaar

Zoals de naam van de all-season banden al aangeeft zijn deze banden het hele jaar door te gebruiken. Dit komt door het feit dat de banden zowel eigenschappen van winterbanden als van zomerbanden kennen. Zo is het profiel goed geschikt om een hoop water te verwerken tijdens de natte maanden en in de winter, maar is de band stug genoeg om ook tijdens de zomermaanden voldoende grip te bieden. De slijtage van all-season banden is in de zomer iets hoger dan die van zomerbanden en de prestaties zijn in de winter net iets minder dan die van winterbanden, maar het is niet nodig om steeds andere banden te laten monteren. Zeker in Nederland bieden de all-season banden een prima tussenoplossing.

Herken all-season banden

De all-season banden zijn relatief lastig te herkennen. U kunt zich hierbij richting op de code aan de zijkant van de band, maar het is vaak beter om u voor te laten lichten door een expert. Ook het profiel is namelijk minder uitgesproken dan bij zomerbanden of winterbanden. De all-season banden kennen namelijk een profiel dat elementen van beide type banden in zich heeft.

Waarom uw banden kopen bij DL-Velgen?

Bij DL-Velgen bent u aan het juiste adres voor uw all-season banden. Wij hanteren scherpe prijzen, snelle levertijden, uitstekende support en een betrouwbare service.

DL-velgen levert de volgende all-season banden:

Continental, Dunlop, Goodyear, Hankook, Kleber, Pirelli, Roadstone, Sava en Vredestein banden.

Bandenprijzen opvragen

Wij kunnen u, i.c.m. bovenstaande velgen, banden aanbieden in diverse prijsklassen. Selecteer hieronder waar uw voorkeur naar uitgaat.