Car Configurator

Winterbanden

Steeds meer mensen rijden tijdens de wintermaanden op winterbanden. Deze banden brengen een aantal voordelen met zich mee, waarvan de verhoogde veiligheid natuurlijk de grootste is. Het is daarbij van belang om de winterbanden op het juiste moment te monteren, zodat deze optimaal tot hun recht komen. Het juiste moment kan voornamelijk bepaald worden op basis van de buitentemperatuur, al bestaan er natuurlijk handigheidjes om deze op tijd te gaan gebruiken. Tenslotte is het van belang om goed te kijken naar het type winterbanden dat er gemonteerd wordt. Er bestaat namelijk een speciale codering, die ervoor zorgt dat u altijd de goede banden kiest.

De voordelen van winterbanden

Winterbanden bieden zoals gezegd een aantal voordelen. Allereerst is het bijvoorbeeld heel interessant dat de banden ervoor zorgen dat er een betere grip ontstaat op de weg. Dit heeft te maken met de samenstelling van het rubber. De band is zo in staat om beter te hechten aan het wegdek, waardoor de auto veiliger te besturen valt. Daarnaast wordt er bij winterbanden gebruik gemaakt van een ander type profiel. Op die manier is de band in staat om het water op het wegdek beter af te voeren. Het grote voordeel hiervan is dat de kans op aquaplaning heel duidelijk een stuk kleiner wordt. Zo komt u dus minder snel in een situatie terecht waarin de auto dreigt te gaan slippen en glijden. Zo houdt u de controle over de auto en kunt u zich ook in de winter veilig voortbewegen op winterbanden. Tenslotte bieden de winterbanden u tijdens de koudere maanden een betere wegligging in de bochten en is de remweg doorgaans een stuk korter. Ook deze twee voordelen zorgen ervoor dat u zich veiliger voort kunt bewegen in uw auto.

Winterbanden zodra de ‘r’ in de maand zit

De winterbanden kunnen het best worden gemonteerd zodra de temperatuur buiten onder de 7°C duikt. Nu is het natuurlijk niet nodig om de banden steeds te blijven verwisselen wanneer de temperatuur schommelt. Het is om die reden verstandig om gebruik te maken van winterbanden zodra de ‘r’ in de maand komt. Tijdens die perioden zorgen de banden voor een meer veilige situatie in uw auto. Ondanks dat de temperatuur tijdens deze maanden namelijk niet altijd onder de 7°C ligt zorgen de banden er wel voor dat ook het water op de weg beter afgevoerd kan worden. Zo kunnen winterbanden er op meerdere manieren voor zorgen dat u veilig de weg op kunt, ook in de natte en koude perioden van het jaar.

Winterbanden herkennen

Winterbanden zijn op twee verschillende manieren te herkennen. Zo kunt u allereerst kijken naar het profiel van de band. Wanneer het duidelijk om lamellen gaat die het water goed af kunnen voeren heeft u waarschijnlijk te maken met banden voor in de winter. Daarnaast kunt u kijken naar de code op de zijkant van de band. Hier dient een ‘M+S’ (Mud and Snow) aanduiding te staan, met daarnaast een symbool van een sneeuwvlok. Zo weet u dat u te maken heeft met goede winterbanden.

Waarom uw banden kopen bij DL-Velgen?

Bij DL-Velgen bent u aan het juiste adres voor uw winterbanden. Wij hanteren scherpe prijzen, snelle levertijden, uitstekende support en een betrouwbare service.

DL-velgen levert de volgende winterbanden:

Avalanche, Barum, BF Goodrich, Bridgestone, Continental, Cooper, Debica, Dunlop, EP Accelera, Falken, Firestone, Fulda, General, Gislaved, Goodride, Goodyear, Hankook, Imperial, Kelly, Kingstar, Kleber, Kumho, Matador, Marangoni, Marshall, Michelin, Minerva, Nankang, Nexen, Nokian, Pirelli, Riken, Roadstone, Rockstone, Sailun, Sonar, Syron, Trayal, Uniroyal, Vredestein en Yokohama banden.

Bandenprijzen opvragen

Wij kunnen u, i.c.m. bovenstaande velgen, banden aanbieden in diverse prijsklassen. Selecteer hieronder waar uw voorkeur naar uitgaat.