Car Configurator

Zomerbanden

Zomerbanden zijn nog altijd het meest gebruikt onder automobilisten. Dit komt onder andere door het feit dat de temperatuur in Nederland ervoor zorgt dat deze banden doorgaans uitstekend geschikt zijn voor een optimaal veilige rit in de auto. De zomerbanden hebben een ander type profiel dan bijvoorbeeld winterbanden en zijn daarnaast gemaakt van een andere rubbersamenstelling. Door te kiezen voor zomerbanden valt er tijdens de zomermaanden te profiteren van een aantal voordelen. U kunt zich op die manier optimaal voortbewegen. Hierbij staat de veiligheid, maar ook de lagere slijtage van de band hoog in het vaandel. Zeker wanneer u in de winter rijdt op winterbanden is het erg verstandig om tijdens de warmere maanden weer te kiezen voor zomerbanden. Tijdens de warmere maanden bieden de winterbanden minder goede prestaties en is de slijtage over het algemeen een stuk groter dan bij de zomerbanden.

De voordelen van zomerbanden


Zomerbanden bieden een aantal verschillende voordelen, waaronder een betere acceleratie. Aangezien er gebruik gemaakt is van een rubbersamenstelling die het met name tijdens de warmere maanden goed doet kunt u profiteren van meer grip. De verhoogde grip van de banden zorgt er vervolgens weer voor dat u sneller kunt accelereren, zodat u eerder op de plaats van uw bestemming aan zal komen. Zomerbanden bieden op die manier heel duidelijk een functioneel voordeel ten opzichte van winterbanden. Aan de andere kant zorgt de verhoogde grip er ook voor dat u profiteert van een kortere remweg. Dit brengt niet alleen een functioneel voordeel met zich mee, maar zorgt ook voor meer veiligheid. Door te rijden op zomerbanden komt u bij een noodstop sneller tot stilstand. Hiermee kunt u wellicht een aanrijding met blikschade of zelfs erger voorkomen, waardoor het zeer de moeite waard is de banden te wisselen.

Gebruik zomerbanden tijdens de zomermaanden


De zomerbanden kunt u het best gebruiken tijdens de maanden waarin de temperatuur op begint te lopen. Over het algemeen wordt er bij 15°C of meer gesproken van een warmere periode. Vanaf die temperatuur is het beter om op zomerbanden te rijden. Uiteraard hoeft u de banden niet direct te wisselen bij een warme dag, maar is het verstandig om in de lente weer te kiezen voor de zomerbanden. Op die manier bent u goed voorbereid op de warmere dagen en kunt u zich ook op die momenten op een veilige manier over de weg bewegen. Bovendien kennen de zomerbanden bij temperaturen vanaf 15°C een duidelijk lagere slijtage dan de winterbanden. Het is daarom dan ook beter voor de banden en u portemonnee om hier tijdens die perioden op te rijden.

Zomerbanden herkennen


Zomerbanden kunt u voornamelijk herkennen aan het profiel, maar daarnaast natuurlijk ook aan de code op de zijkant van de band. Wat betreft het profiel van de band zijn de groeven vaak wat minder diep en breed. Dit komt door het feit dat het niet nodig is om grote hoeveelheden water weg te voeren, iets waar de winterband juist een stuk beter in is. Zomerbanden worden bovendien vaak gezien als een ‘reguliere’ band, aangezien veel mensen hier van oudsher het hele jaar op rijden.

Waarom uw banden kopen bij DL-Velgen?

Bij DL-Velgen bent u aan het juiste adres voor uw zomerbanden. Wij hanteren scherpe prijzen, snelle levertijden, uitstekende support en een betrouwbare service.

DL-velgen levert de volgende zomerbanden:

Accelera, Achilles, Atturo, Barum, BF Goodrich, Bridgestone, Cam, Continental, Debica, Dunlop, EP Accelera, Falken, Firenza, Firestone, Fulda, General, Goodride, Goodyear, Hankook, Hercules, Kingstar, Kingstire, Kleber, Kumho, Lexani, Marshal, Matador, Maxtrek, Maxxis, Michelin, Nankang, Nexen, Nokian, Pirelli, Roadstone, Rockstone, Sailun, Sava, Semperit, Sportiva, Sumitomo, Toyo, Uniroyal, Vredestein, Westlake en Yokohama banden.

Bandenprijzen opvragen

Wij kunnen u, i.c.m. bovenstaande velgen, banden aanbieden in diverse prijsklassen. Selecteer hieronder waar uw voorkeur naar uitgaat.